Followers

Translate

Wednesday, April 3, 2013

FUN RIDE >> OSH MONTH

2 April - Seramai 18 peserta yang terdiri dari kakitangan GET & ALSTOM telah mengambil bahagian dalam kayuhan "FUN RIDE" sempena sambutan "OSH MONTH".

  18 peserta yang mengambil bahagian
Dari kanan : Bazri, Nazeri, Shiva, Arif, Hj Idris, Chamnan, Noreman, Zahid, Hj Sarudin, Yusry, 
Hj Nik, Azreen, Ari, Sharimi, Abd Malik, Stefan, Mark Lampert, Zul aka Abas

Kayuhan bermula dari pintu utama Power Plant dan berakhir di tempat yang sama. Kayuhan sejauh 18 km secara santai dengan kelajuan antara 20 km/j hingga 25 km/j menguji stamina setiap peserta. Ianya juga menguji ketahanan fizikal dan semangat setiap peserta.


Kelihatan di belakang Marshal mengikuti peserta untuk memastikan perjalanan selamat

Menyusuri Sungai Baru sebelum membelok ke Kampung Padang Padang

Setelah berkayuh sejauh 10 km, berehat sebentar untuk melepaskan penat. Lokasi yang dipilih adalah di tepi laut. Angin yang bertiup mengeringkan peluh-peluh jantan yang keluar. Cuaca yang sedikit redup adalah satu rahmat, bahkan menaikkan semangat setiap peserta.

Melepaskan dahaga...

Tu dia - Abg mie dah mandi dah...Andak steady ja...

Satu tips untuk mengelakkan penghidratan (dehydration) semasa berkayuh ialah meminum air sebelum kita berpeluh atau setiap 15 minit berkayuh. Ini adalah mengelakkan badan kehilangan air dan boleh menyebabkan keletihan yang ekstream.

Lagi gambar........
En Abd Malik
Maslin - Marshal
 

Yusry, Zul & Noreman

Arif & Azreen

Hj Sarudin
Hj Nik
    

Kayuhan tamat pada pukul 5 petang setelah berkayuh selama 40 minit. (10 minit rehat). Tahniah kepada semua peserta. Semoga riadah ini mendapat keberkatan dalam misi untuk menjaga kesihatan semata-mata untuk mendapat redha Allah jua.

3 comments:

 1. Salam ,


  Kulim Landmark Central Charity Ride & Autoshow 2013
  Venue : Kulim LANDMARK ( Tmn Selaseh Kulim Kedah )
  Date : 26 May 2013
  Reg : RM30 ( Get T shirt , Medal & Cert )
  Route : 30km ( Kulim Landmark - Pekan Kulim - Kulim Hi Tech - Sg Seluang - Kulim Landmark )
  Last Register : 18 May 2013
  More info : http://landmark-ride2013.blogspot.com/
  ALL KIND OF BICYCLES !
  Call : Khairul 019 5712256

  ReplyDelete
 2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
  Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

  ReplyDelete
 3. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
  Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
  Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

  ReplyDelete